keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Miten teillä nukutaan?

Vauvauvan facebook-sivulla keskusteltiin joku aika sitten siitä, missä perheen lapset nukkuvat. Keskustelu alkoi tämän artikkelin pohjalta. Telegraphin sivuilla kirjoitettiin lastenlääkärin ehdotuksesta, jonka mukaan alle kolmevuotiaiden lasten tulisi nukkua samassa vuoteessa äitinsä kanssa.

Tätä mieltä on lastenlääkäri Nils Bergman Cape Townin yliopistosta Etelä-Afrikasta. Hänen mukaansa äidin ja lapsen samassa sängyssä nukkumisella on monia etuja. Tärkeimpänä hän pitää äidin ja lapsen suhteen vahvistumista ja myös lapsen uni on parempaa äidin lähellä kuin omassa sängyssä. Samassa sängyssä nukkuminen edistää lapsen aivojen kehitystä. Eri huoneissa nukkuminen saattaa altistaa myöhemmässä vaiheessa käytösongelmille. Kiteytettynä samassa sängyssä nukkuminen alentaa lapsen stressitasoa, kun hän saa olla äitinsä lähettyvillä.

Kuinka tämä toimii käytännössä? Tapoja on olemassa yhtä monta kuin on perheitä. Perheet ovat valinneet itselleen sopivan tavan hoitaa nukkumisjärjestelyt niin että jokainen nukkuu yönsä mahdollisimman hyvin. Toisilla lapset nukkuvat omissa sängyissään samassa huoneessa vanhempien kanssa, toiset lapset nukkuvat omissa huoneissaan, osa lapsista nukkuu vieressä osan yöstä. Miten teillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti