torstai 10. toukokuuta 2012

Vauvauvan arvot

Suoritan Tiimiakatamian aikuiskoulutuksen puolella yrittäjän ammattitutkintoa ja yhden valmennuskerran aiheena oli yrityksen arvot, visio ja missio. Toki jo ennen tuota valmennuskertaa olin pohtinut yrityksen arvoja. Tein itselleni listan ja kysyin sen jälkeen Vauvauvaa kuvaavia sanoja facebook-sivun tykkääjiltä. Ilokseni huomasin, että esiin nousseet sanat olivat samoja kuin kirjoittamassani listassa.

Tiivistin arvot kolmen sanan / käsitteen alle. Luonnonmukaisuus tarkoittaa puhtaita, mahdollisimman vähän prosessoituja ratkaisuja. Mutta se tarkoittaa myös laajemmassa mittakaavassa pehmeitä arvoja ja lapsentahtisuutta. 

Toinen käsite on kestävä kehitys. Haluamme panostaa korkeaan laatuun ja luomuun, puhtaisiin ratkaisuihin, jotka kuormittavat mahdollisimman vähän ympäristöä. Tämän vuoksi meillä on käynyt kääntymässä muutamia merkkejä, jotka ovat tippuneet pois valikoimasta, koska ne eivät ole täyttäneet asettamiani kriteereitä. Haluan, että asiakas on ehdottoman tyytyväinen ostamiinsa tuotteisiin.

Kolmanneksi käsitteeksi laitoin halun palvella. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaan tulee kokea olevansa tervetullut ottamaan meihin yhteyttä tai asioimaan puodille ja hänen tulee saada asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua. Asiakaspalvelu on osa onnistunutta asiakaskokemusta.

Vauvauvan Facebook-sivun tykkääjien sanojen joukosta mieltäni lämmitti erityisesti sana kodikas. Ihanaa, että puoti mielletään kodikkaaksi paikaksi, jossa on välitön tunnelma. Tämä adjektiivi vahvistaa ainakin omaa mielikuvaani siitä, että olemme onnistuneet toteuttamaan arvoja myös käytännössä. Ja näiden arvojen eteen teemme työtä myös jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti